3 Ekim 2013 Perşembe

OLYMPUS


  Olympus Antalya’nın  batısında Kemer ile Andrasan arasında yeralır. Olympus’a  Kemeri geçtikten sonra Kumlucaya varmadan Çıralı tabelalarını geçip Olympus tabelasından sola dönülerek gidilir.
     Özel aracınız yoksa üzülmeyin   yol kenarında  dolmuş servisler  vardır, ulaşımda sorun yaşamazsınız,  yaklaşık  10 km gittikten sonra  Olympus’ a varabilirsiniz.
      Olympusta sizi tahta evler  ve  1 adet çadır kampı karşılar,  fiyatları ise tahta evler  sabah akşam yemeği 60 tl çadır ise sabah akşam yemeği 25 tl dir.  Akarsu yatağı boyunca yürümeye devam ettiğinizde  akarsuyun sadece kışın aktığını öğrenip üzülüyoruz,

 Olympus  akarsu vadisinin iki yanına kurulan tahta evlerden oluşur, tahta evler o kadar güzel  görüntüler size sunar ki kendinizi  rüyada  hissedersiniz.Tahta evleri genelde köylüler işletir.
Olympus  sahilini İnsanlar ve Caretta  Carettalar kullanır, Carettalar  Olympus’u  o kadar çok sahiplenmiştir ki  Olympus ve Çıralıda   sahilden 3-4  km içeride  bile yol kenarlarında Carettaları görebilirsiniz. 

   Olympusta  her dilden her dinden her kültürden insan vardır, Olympusta hayat Çardakların üzerinde  sabah kahvaltısıyla başlar...Çardaklarda ayaklarınızı uzatarak portakal bahçelerinin arasında  kahvaltınızı yapabilirsiniz.  Saat  12:00  ye kadar burada  sohbetler ederek dinlenir saat  12:00 de denize gidebilirsiniz. yaklaşık  300 metre yürüyerek  denize ulaşırsınız, yürürken muhteşem  görüntülerden, derelerden,  antik kentten  geçersiniz.
 
Sahile ulaşmak için Olympus Antik kentini geçerek denize ulaşmanız gerekir  bu yüzden  giriş ücretli ,( 5 tl ). Müze kartınız varsa giriş ücretsiz  ( çocuklar ücretsiz )  
Olympus  sahiline vardığınızda Antalya’da ki sıcaklık ve nem sorununu burada yaşamazsınız,  sahil kıyı şeritinde   dağlardan gelen su kaynakları vardır. bir çok noktadan Olympus’a soğuk su karışır sıcak uyuşturan bir deniz yerine daha serin bir denizle karşılaşırsınız.
Sahilde tesis olmadığından kola cips satan çocuk ve teyzelerden kola su ihtiyacınızı karşılarsınız, kutu Kola çifti 5 tl  bu tür gezilerde  bezden içi alüminyum folyolu  küçük çantaları tavsiye ederim  2-3 saat içeceğinizi serin tutabilirsiniz.

Olympus ile Çıralı birleşiktir,  Olympus’tan  sahil boyunca yürürseniz  300 metre sonra Çıralıda olursunuz, Çıralı yine Bunglov   evleri  ve pansiyonlarıyla ünlü bir yer , yine her yer nar ve portakal ağaçlarıyla dolu lokantalar burada Restoran  havasında , akşam yemekleri sahilde mum ışığı ve yıldızlar altında ayrı bir güzellikte.
12:00  de sahile gidenlerin bir kısmı   çok tehlikeli olan  kayaların gölgesinde serinler,  bunun yerine şemsiye götürmek daha mantıklı,   saat 17:00 de  Güneş  dağın engeliyle karşılaşır ve  şemsiyeye ihtiyacınız kalmaz,  yalnız tam bu anda  rüzgar çıkar şemsiyeler uçar, 
 Not olarak, Olympus   Alanya  gibi yakıcı değildir, güneş kremi kullandığınızda  çok sorun yaşıyacağınızı sanmıyorum,

Olympus sahilinde etrafınıza  baktığınızda genelde sohbet eden eğlenen her yaştan genci  görürsünüz,  5 yıldızlı otellerin olduğu yerlerdeki  lüksü burada bulamazsınız ama burada insanlar mutlu ve huzurludur,  çocuklar gibi derelerde oynar, doğanın tadını çıkarırlar.


Saat 18 :00 den sonra dönüşler başlar … Gece ise sahil ayrı güzeldir, göz gözü görmez. Gökyüzünde sadece yıldızların parlaklığında  dalga sesleriyle sohbet edersiniz...
Akşam yemeğini yine çardaklarda ayaklarınızı uzatarak evinizden daha rahat bir ortamda yersiniz,  4 çeşit yemek porselen tabaklarda misafirlere sunulur,  sohbetler eşliğinde  güzel bir akşam geçirilir,

Olympus Jandarmanın kontrolündedir. Askerler nöbet tutmaktadır. Güvenli bir yerdir.


 


 
 

2 yorum:

  1. Bu sene çok güzel bir tatil geçirdim, Olumpusa herkese selam

    YanıtlaSil
  2. Geceleri ayrı bir güzeldir, Bunglow evlerde kalmak doğayla içiçe olmak ayrı bir güzel

    YanıtlaSil

:))

Translate